/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Opinii: Succesul electoral al Marinei Tauber la Bălți este un semnal îngrijorător pentru actuala guvernare și o înfrângere a justiției moldovenești. De această părere au fost invitații emisiunii „Întreabă Ghețu”

27 noiembrie 2021, ora 11:44

Succesul pe care l-a înregistrat candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber, în cursa electorală pentru alegerile locale din Bălți, este un semnal îngrijorător pentru actuala guvernare și înfrângere a  justiției moldovenești. De această părere au fost invitații în platoul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Situația este foarte complicată, este un semnal alarmant pentru guvernare, cât s-a vorbit despre Partidul „Șor”, furtul miliardului, și când colo, în mod paradoxal,  vine doamna  respectivă, ea nici nu s-a implicat în campania electorală, s-a implicat pe ultima sută de metri, vine și aproape câștigă scrutinul din primul tur. Despre ce spune asta ? În primul rând vorbește despre faptul că toată campania anticorupție în Republica Moldova nu dă rezultate, ceea ce întruchipează corupția – Șor, furtul miliardului – câștigă alegerile. Asta cum?”,  s-a întrebat analistul politic Anatol Țăranu.

Tot el a răspuns paradoxului și a considerat că actuala guvernare a greșit pe alocuri.

„Sunt promovați la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) doi oameni despre care duduie toată presa. Ce se întâmplă acolo ? Guvernarea găsește două figuri compromise, care ridică suspiciuni serioase și compromit ideea luptei împotriva corupției și-i promovează în funcții responsabile”, a menționat Țăranu.

În opinia analistului politic, Corneliu Ciurea,  succesul Marinei Tauber la Bălți a „fost o victorie a unui mesaj anti-PAS. Victoria Marinei Tauber este extrem de neplăcută pentru actuala guvernare dar în anumite zone ale țării – Orhei, Bălți și alte regiuni, lupta cu corupția nu este gustată. Eu tot nu văd nicio mișcare în acest sens. Dacă să vânzolesc sub covor procurorii și Stoianoglo luptă cu Viorel Morari asta nu este lupă cu corupția”, a considerat analistul Ciurea.

„Marina Tauber a venit cu Bălțilend-ul , cu banii și Șor cu influența lui Vitiuc și dezamăgirea bălțenilor că până acum nu s-a făcut nimic. E simplu. Eu cred că este o înfrângere a justiției înainte de toate, pentru că dacă se mergea în Parlament pe scoaterea partidului în afara legii să găseau suficiente argumente ca acest partid să nu fie nici în Parlament nici Marina Tauber la Bălți. Este o decizie de sistem de justiție, nu este o chestiune politică”, a menționat președintele PUN, Octavian Țâcu.

Invitații la emisiune au constatat cu regret că cetățenii Republicii Moldova au intrat deja într-o obișnuință să voteze oameni corupți.

Reamintim că vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber a obținut 47,93 la sută din votul bălțenilor în cadrul alegerilor locale anticipate din 22 noiembrie pentru funcția de primar. În turul doi, Tauber va candida alături de fostul primar interimar al orașului, candidat independent Nicolai Grigorișin,  care a obținut în I tur 20,93% din voturi. Alegerile locale anticipate au fost stabilite la Bălți după ce fostul primar, Renato Usatâi a cedat funcția  în urma înfrângerii suferite de formațiunea sa în cadrul alegerilor parlamentare din iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram