/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Amestecați cu mercenari „loiali” lui Putin: Ce s-a ales de luptătorii Wagner, după moartea lui Prigojin

missing
29 aprilie 2024, ora 10:57

Au trecut șapte luni de la moartea lui Evghenii Prigojin, iar în toată această perioadă, miile de oameni înarmați din gruparea Wagner s-au împărțit în cel puțin patru grupuri, spun doi oficiali americani, citați de Politico. Kremlinul încearcă să-i aducă sub controlul său, ținând ochii deschiși pe Ucraina, continentul african și nu numai.

Amestecând luptătorii lui Wagner cu alți mercenari „loiali” lui Putin, guvernul rus speră să prevină repetarea evenimentelor de anul trecut, când Wagner s-a întors împotriva lui Putin și a Ministerului Apărării, scrie HotNews.

„Parțial, scopul restructurării este de a asigura un control mai mare asupra grupării în ansamblu”, a declarat unul dintre oficialii americani pentru Politico.

Noile armate private sunt deja desfășurate în întreaga lume în misiuni speciale, inclusiv în Ucraina și Africa, unde se așteaptă să joace un rol destabilizator similar celui jucat sub Prigojin, mai spun cele două surse ale Politico.

Grupările paramilitare au forțat deja administrația Biden să retragă trupele din Niger și Ciad - evenimente interpretate ca un regres major în lupta împotriva terorismului. În același timp, ele reprezintă un nou obstacol pentru politica SUA în Republica Centrafricană, Mali, Burkina Faso, Libia și alte națiuni africane.

Unul dintre cele patru grupuri în care s-a împărțit Wagner se antrenează alături de Garda Națională Rusă. Acest grup a fost deja transferat în Ucraina și numără pierderi semnificative. Alte două grupuri operează sub controlul Ministerului Apărării și al serviciilor de informații ale Moscovei. Al patrulea grup, cunoscut sub numele de Africa Corp, încearcă să obțină controlul în unele capitale africane, au spus cei doi oficiali.

Se știu puține despre divizarea în noile grupări și rămâne neclar câți membri provin din Wagner lui Prigojin și câți sunt „plantați” de Putin. De asemenea, nu este clar în ce măsură fiul lui Prigojin, care a preluat inițial controlul a mii de mercenari Wagner după moartea tatălui său, este încă implicat în luarea deciziilor. Fiul lui Prigojin probabil conduce unele forțe în Republica Centrafricană și Mali, au spus oficialii.

Evgheni Prigojin a fost ucis în august anul trecut, când avionul său a explodat în aer. Accidentul a fost văzut de mulți ca un asasinat ordonat de Putin. Moartea sa a marcat sfârșitul celei mai serioase provocări la adresa conducerii lui Putin în cei 25 de ani la putere. Prigojin a făcut o avere ca bucătar personal al lui Putin și furnizor oficial al Kremlinului înainte de a crea Grupul Wagner în 2017. Permițând unui aliat apropiat al Kremlinului să creeze o armată privată neoficială, aceasta i-a fost utilă Rusiei pentru a întreprinde misiuni discrete în întreaga lume.

Cu toate acestea, pe măsură ce Wagner Group și-a extins acoperirea globală, a început să devină din ce în ce mai independent de Rusia. Putin a tolerat aceste schimbări, deoarece luptătorii lui Wagner și-au asumat un rol major în războiul cu Ucraina. Cu toate acestea, în iunie anul trecut, Prigojin și mercenarii săi s-au întors împotriva lui Putin din cauza proastei gestionări a războiului de către ministerul rus al apărării. Acest lucru a dus la o serie de ciocniri cu forțele ruse, în timp ce oamenii lui Prigojin se îndreptau spre Moscova într-o aparentă tentativă de lovitură de stat. Prigojin a demisionat în cele din urmă în urma unui acord negociat de aliații Rusiei din Belarus. Dar, în două luni, Prigojin a murit, împreună cu alți nouă, când avionul său s-a dezintegrat și s-a prăbușit.

Moartea lui Prigojin a lăsat în balanță soarta „imperiului” său. La acea vreme, Grupul Wagner era în proces de a construi legături strânse cu liderii autoritari ai statelor africane, oferind securitate dictatorilor, angajându-se, de asemenea, în afaceri miniere. În Republica Centrafricană, de exemplu, Wagner controla o mină de aur. În urma morții lui Prigojin, foștii săi subordonați au extins foarte mult afacerea minieră. 

Prigojin a condus, de asemenea, o operațiune de dezinformare care a alimentat protestele în Africa, a contribuit la promovarea știrilor false în instituțiile media din întreaga lume și a condus „ferme de troli” masive pentru a destabiliza alegerile din Europa de Vest, SUA și alte democrații. Aceste centre de dezinformare sunt acum probabil sub controlul serviciilor secrete ruse, au spus oficialii americani. Iar oficiali ai grupării Wagner ar putea fi angajați în alte agenții de informații, inclusiv în direcția de informații a armatei.

Controlul de către Moscova asupra acestor mercenari are implicații geopolitice enorme. În Africa, în special, ar putea submina eforturile administrației Biden de a lupta împotriva terorismului, de a promova democrația și de a stabili legături diplomatice cu regimurile în curs de dezvoltare.

„Rusia poate oferi acestor țări ceea ce SUA nu pot și oricum, nu imediat”, a spus unul dintre oficialii americani, referindu-se la capacitatea Moscovei de a folosi mercenari pentru a furniza la negru arme și muniție guvernelor militare din Africa. „Și mulți dintre liderii acestor țări s-au săturat să li se predea democrația de către SUA”.

Prin lege, Statele Unite nu pot oferi ajutor guvernelor care preiau puterea prin lovituri de stat militare, punând-o cu un pas în urma Rusiei în astfel de situații. Controlul direct de către Moscova asupra grupărilor paramilitare ar putea atrage și unele țări africane care au evitat până acum angajarea Grupării Wagner, care a fost sancționată internațional ca fiind o organizație criminală.

O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Cât de des raportează moldovenii probleme legate de polița medicală? Șeful CNAM: „De multe ori, pacienții au dreptate”
/VIDEO/ Cât de des raportează moldovenii probleme legate de polița medicală? Șeful CNAM: „De multe ori, pacienții au dreptate”
/VIDEO/ Strigăt de ajutor de sub pământ: Un bărbat, îngropat de viu și o femeie omorâtă la Glodeni. Ce s-a întâmplat
/VIDEO/ Strigăt de ajutor de sub pământ: Un bărbat, îngropat de viu și o femeie omorâtă la Glodeni. Ce s-a întâmplat
/VIDEO/ Patru persoane, în cursa pentru șefia Procuraturii Generale! Cine sunt acestea
/VIDEO/ Patru persoane, în cursa pentru șefia Procuraturii Generale! Cine sunt acestea
Horoscop de la ChatGPT pentru 15 mai 2024: Balanțele trebuie să învețe continuu, iar Racii - să pună sănătatea pe primul loc
Horoscop de la ChatGPT pentru 15 mai 2024: Balanțele trebuie să învețe continuu, iar Racii - să pună sănătatea pe primul loc
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

15 mai 2024, ora 22:05

Forțele aeriene ruse au respins un atac aerian „masiv” al Ucrainei asupra Sevastopolului, deși resturi de la o rachetă au căzut într-o zonă rezidențială, a declarat miercuri guvernatorul instalat de Rusia în portul Crimeea, Mihail Razvojaiev. Conform lui, apărarea antiaeriană a distrus câteva rachete. Fragmentele acestora au căzut în satul Poliușko, unde au provocat un incendiu, și într-un sector privat din Sevastopol. Se pare că nu există victime în urma acestui incident. Conform canalului de Telegram „Krymsky Veter”, explozii au fost auzite și în apropierea aerodromului „Belbek”. Primele explozii au avut loc în jurul orei două noaptea, urmate de explozii mai puțin puternice, care, după cum se afirmă, semănau cu sunetele de detonare a munițiilor. Kievul nu a comentat acuzațiile.

Pentru că le consideră a fi mijloace de dezinformare şi de propagandă prorusă, miercuri, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au hotărât interzicerea difuzării pe teritoriul UE a media proruse Vocea Europei şi a altor trei media ruse. Moscova promite un răspuns dur.

UPDATE Consilierul prezidențial ucrainean Mîhailo Podoliak a calificat miercuri drept „ipocrită” disponibilitatea pentru dialog exprimată de preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat agenţiei oficiale chineze Xinhua în ajunul vizitei sale de stat la Beijing, relatează Agerpres, care citează EFE și Reuters.

UPDATE Estonia, stat membru NATO, a discutat „serios” despre trimiterea de trupe în Ucraina în roluri poziționate departe de liniile de front, potrivit unui oficial din domeniul securității naționale, citat de Business Insider.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat drept "îngrozitor" atacul armat asupra premierului slovac Robert Fico. "Condamnăm cu fermitate acest act de violență împotriva șefului de guvern al statului nostru partener vecin. Trebuie depuse toate eforturile pentru a ne asigura că violența nu devine o normă în nicio țară, formă sau sferă", a scris Volodimir Zelenski într-o postare pe X miercuri. "Sperăm sincer ca Robert Fico să se recupereze curând și ne exprimăm solidaritatea cu poporul slovac", a continuat Volodimir Zelenski.

UPDATE Demiterea ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu și a membrilor echipei sale ar putea fi legată de o scurgere de secrete nucleare, a susținut un expert, în timp ce epurarea Ministerului Apărării lui Vladimir Putin continuă, scrie Newsweek.

UPDATE Finlanda vrea să schimbe regulile de recrutare pentru a avea la dispoziție mii de rezervişti care să poată contribui la patrularea de-a lungul frontierei cu Rusia în cazul în care ar exista un val brusc de migranţi, a anunţat miercuri, 15 mai, guvernul de la Helsinki, transmite Reuters.

UPDATE Trupele ruse își îmbunătățesc poziția în Ucraina în fiecare zi, a declarat președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu comandanții trupelor districtelor militare. La eveniment au participat noul ministru al Apărării, Andrei Belousov, fostul șef al departamentului Serghei Șoigu, numit secretar al Consiliului de Securitate, precum și șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

 

UPDATE Economiile din Europa Centrală sunt setate pentru o creștere mai puternică anul acesta și anul viitor, pe măsură ce inflația se domolește, însă invazia Rusiei în Ucraina va continua să umbrească perspectivele lor sub forma unor costuri mai mari ale împrumuturilor, a declarat miercuri Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), potrivit Wall Street Journal (WSJ).

UPDATE „Atentatul la viaţa premierului slovac Robert Fico nu are nicio justificare, este o crimă odioasă”, spune liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care i-a trimis o telegramă omologului său slovac, Zuzana Caputova.

UPDATE Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO între 2009 și 2014, a declarat pentru publicația britanică iPaper, că statele din Alianța Nord-Atlantică ar trebui să folosească apărarea aeriană bazată în Europa de Est pentru a doborî rachetele și dronele rusești care vizează Ucraina. El a adăugat că rachetele de interceptare din țările NATO vecine, precum Polonia și România, ar putea doborî raidurile aeriene rusești care vizează Ucraina, potrivit Bussines Insider.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin va sosi joi în China pentru a se întâlni cu „prietenul său drag” Xi Jinping, în contextul în care încearcă să obțină un sprijin mai mare din partea Beijingului pentru efortul său de război în Ucraina și pentru economia izolată a Rusiei, scrie AFP.

UPDATE Vladimir Putin cere o „dublare și o triplare” a eforturilor pentru armament de ultimă generație. Președintele Rusiei a făcut aceste declarații la peste doi ani de la începerea războiului împotriva Ucrainei, relatează dpa, preluată de Agerpres.

UPDATE Magomed Daudov a demisionat pe neaşteptate miercuri din funcţia de preşedinte al parlamentului cecen de la Groznîi, lăsând un loc vacant în elita conducătoare într-un moment în care sănătatea liderului Ramzan Kadîrov este sub o atentă supraveghere, relatează Reuters, citată de News.ro.

 

UPDATE Rusia a avertizat miercuri Uniunea Europeană că va răspunde dur și cu „viteza luminii” dacă blocul comunitar va impune noi restricții asupra presei ruse, o măsură anunțată de vicepreședinta Comisiei Europene Vera Jourova.

UPDATE Forțele Kievului au respins „parțial” miercuri forțele rusești din orașul Vovciansk din regiunea Harkov, a anunțat armata ucraineană, informează Reuters. Într-o actualizare a situației de pe câmpul de luptă, armata ucraineană a precizat că au avut loc lupte în nordul și nord-vestul orașului și că au fost respinse în total 18 atacuri rusești.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat vizitele în Spania și Portugalia din cauza situației de pe front, potrivit Sky News. Regele Felipe al Spania planificase pentru vineri o recepție pentru liderul de la Kiev. Zelenski urma să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul portughez Pedro Sanchez. Un purtător de cuvânt al guvernului Portugaliei a declarat că liderul ucrainean a anulat vizita, dar nu a precizat din ce motiv, în trimp ce guvernul spaniol a precizat că nu vrea să facă declarații din motive de securitate.

UPDATE Șeful poliției ucrainene din regiunea Harkov spune că situația în orașul Vovciansk este „foarte dificilă”. Conform sursei citate, forțele rusești au ocupat poziții în interiorul localității. „Situația este extrem de dificilă. Inamicul ocupă poziții pe străzile orașului Vovchansk”, a declarat Oleksiy Kharkivskiy, șeful poliției din Vovchansk, pe Facebook, potrivit Reuters. Marți, Rusia a susținut că a cucerit părți din Vovciansk și un sat din apropiere, Buhruvatka.

UPDATE Armata ucraineană a anunțat marți seară că trupele sale s-au retras pe noi poziții în două zone din nordul regiunii Harkov, unde Moscova presează o ofensivă, și a avertizat asupra unei acumulări de forțe rusești în nord, în apropiere de regiunea Sumî. „În anumite sectoare din zona Lukianțî și Vovceansk, unitățile s-au mutat pe poziții mai avantajoase ca urmare a focului inamic și a acțiunilor de asalt și pentru a apăra viețile militarilor noștri și a evita pierderile”, a afirmat Statul Major ucrainean într-un comunicat.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut „o accelerare notabilă” a livrărilor americane de arme, spunându-i secretarului de stat al SUA Antony Blinken, cu care s-a întâlnit marţi la Kiev, că în prezent trece prea mult timp între anunţarea pachetelor de ajutor şi apariţia efectivă a armelor pe linia frontului. Într-o nouă pledoarie pentru a obţine sisteme antiaeriene Patriot, Zelenski a spus, în discursul video de marţi seară, că dacă Ucraina avea două astfel de sisteme de apărare antiaeriană în regiunea Harkov, situaţia de pe front ar fi fost în prezent cu totul alta, notează News.ro.

UPDATE Rusia a efectuat marţi o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidenţiale din oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei, al doilea ca mărime al ţării, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, potrivit autorităţilor locale. Oleh Sîniehubov, guvernatorul regional, a precizat că Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov de şapte ori pe parcursul zilei de marți, relatează Reuters. Unul dintre locurile lovite a fost un bloc de 20 de etaje din centrul oraşului, au declarat serviciile de urgenţă. Într-un alt loc, cel puţin 15 garaje din apropierea unui bloc de locuinţe au luat foc după ce au fost lovite de bombele ghidate, au adăugat procurorii.

UPDATE În prezent, Suedia nu are de gând să trimită personal militar în Ucraina, dar ar putea lua în considerare acest lucru dacă țările membre NATO ajung la un acord în această problemă. Ministrul suedez al Apărării, Paul Jonson, le-a spus reporterilor despre acest lucru, scrie Breaking Defense. El a lăsat deschisă luarea în considerare a unei astfel de posibilități dacă s-ar primi o propunere de la aliații NATO. „Din câte am înțeles, nu a existat o poziție comună între țările care s-au reunit la summitul de la Paris la începutul acestui an, nu există nicio propunere specifică aici și acum, o propunere anume, vom putea luați în considerare”, a menționat ministrul.

UPDATE În ultimele 24 de ore, ritmul ofensivei ruse din nordul regiunii Harkov a încetinit. Scopul ocupanților nu este să pătrundă adânc în regiune, ci să creeze o „zonă tampon” de-a lungul graniței internaționale. Mai mulți oficiali militari ucraineni au declarat pe 14 mai că cred că situația din regiunea Harkov se stabilizează încet, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE Șeful diplomației americane Antony Blinken, un fan al chitarei și al rock-ului, a cântat piesa „Rockin' in The Free World” a lui Neil Young într-un bar din Kiev, în semn de omagiu pentru lupta ucrainenilor împotriva invaziei rusești, potrivit AFP.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 810: Lupte grele în Harkov. Vladimir Putin urmează să îl demită pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram