La Comrat astăzi este sărbătorită Ziua Rusiei, eveniment ce este marcat printr-un concert grandios cu participarea mai multor delegații rusești. Într-un mesaj video, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a menționat că această sărbătoare simbolizează întreaga istoriei a Rusiei și că de-a lungul acestei perioade, popoarele Rusiei și Moldovei au fost legate de relații de înțelegere și cooperare.

Cu această ocazie, municipiul Comrat a fost vizitat de o delegație condusă de guvernatorul or. Sankt-Petersburg, Gheorghii Poltavchenko. Delegația a participat în cadrul mai multor evenimente oficiale organizate pe parcursul zilei de 11 și 12 iunie. Vizita delegației este preconizată până pe data de 13 iunie.

Sărbătoarea Zilei Rusiei va fi marcată la Comrat prin intermediul unui concert ce va avea loc pe piața centrală a municipiului. Potrivit gagauz.info, la concert vor evolua interpretul Pasha Parfeni, Brio Sonores și DoReDos. Invitații speciali ai evenimentului vor fi finalistul show-ului „Голос на первом”, Metodie Bujor și finalistul „Главная сцена” – Anna Malisheva și artistul Iurii Baltacev.

În anii precedenți, evenimentul a fost sărbătorit în același format, iar pe scenă au evoluat trupe din Rusia cum ar fi formația „Serebro” sau „Laskovîi mai”.

Dacă în Moldova această sărbătoare a fost marcată prin declarațiile unor oficiali și un concert pentru final, la Moscova dar și în alte orașe evenimentele sunt însoțite și de acțiuni de protest împotriva corupției. Acțiunile de protest sunt organizate de către opozantul rus Aleksei Navalinîi și activiștii săi, iar până acum au fost arestate mai multe persoane.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!