/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

La UTM a fost inaugurată o infrastructură de stocare a energiilor regenerabile

missing
13 iunie 2017, ora 15:03

La eveniment au participat viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, rectorul UTM, Viorel Bostan și directorul executiv al Durion GmbH, Uwe Kuhnle. În deschiderea evenimentului, rectorul universității, Viorel Bostan, a menționat că platforma dată astăzi în exploatare se înscrie în strategia de utilizare a tehnologiilor prietenoase mediului şi de prevenire a efectului de seră de producere a energiei din surse de alternativă pentru asigurarea securităţii energetice a ţării.

La finalul evenimentului, a fost ținută o conferință de presă cu referire la inaugurarea infrastructurii. Totodată, a fost semnat Acordul de donație a lotului de echipamente în valoare de cca 60 mii de euro pentru elaborarea unui sistem de comandă a distribuției optime către consumatori a energiei stocate de turbine eoliene și stații.

Foto: Facebook.com/UTMoldova

Foto: UTM

Menționăm că Universitatea Tehnică a Moldovei și Compania germană Durion GmbH, cu suportul GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit și MIEPO – Moldova Investment and Export Promotion Organization, au încheiat în ianuarie 2017 o cooperare de cercetare și dezvoltare în domeniul energiilor regenerabile. În cadrul Acordului comercial de cercetare, la etapa dată, Durion GmbH a donat UTM echipamente în valoare de cca 60 mii de euro pentru elaborarea unui sistem de comandă a distribuției optime către consumatori a energiei stocate de turbine eoliene și stații. În același scop, proiectul investițional presupune ca în primii 2 ani de activitate cifra investiției să atingă suma de 200 000 mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram