/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Moldo Crescendo: Ajută ca muzica clasică să ajungă în casele de cultură din toată țara

missing
13 iunie 2017, ora 17:30

Moldo Crescendo sunt absolvenți și studenți ai Universităților de Muzică de peste hotarele țării – Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. Din anul 2013 aceștia au organizat la Chișinău concerte în fiecare vară. În 2015 a apărut Moldo Crescendo Ediția 1, iar anul trecut au ieșit din oraș cu proiectul Moldo Crescendo Conace pe care la fel, l-au finanțat în proporție de 30% prin crowdfunding.

În acest an își propun însă să implice tineri artiști din mai multe domenii. La fiecare concert, pe lângă muzicieni, vor avea un tânăr fotograf jurnalist-documentalist-artist. De asemena, intenționează să aibă și un performance teatral, al Liei Sinchevici, o actriță basarabeancă care activează la București. Festivalul va deveni și un scurtmetraj, la fel, creat de tineri videografi.

Foto: Guvern24

Concertele vor fi organizate în perioada 21 iulie – 6 august pentru un total de 4886 de locuri. Tinerii au fost încurajați să poornească acest proiect de către Ministerul Culturii prin oferirea unui sprijin financiar. Acești bani, însă, acoperă doar o parte din bugetul necesar. Pentru ai aduce Mozart, Beethoven, Shostakovich pe scenele din Ialoveni, Călărași, Hâncești, Cimișlia, Rezina, Băhrinești (Florești), Ceadâr-Lunga, Mereni și Chișinău, donează AICI.

Un proiect de acest gen implică un număr mare de oameni – cei de pe scenă și din spatele scenei. Cinci-șase muzicieni, un fotograf, unu-doi videografi, echipa de organizare, voluntari, toate acestea înmulțite cu nouă. Costuri de logistică – cumpărarea unui pian digital, transport internațional pentru un muzician care vine din Belgia, special pentru proiect, transport național în 8 locații (pentru pregătiri și evenimentele propriu-zise), un microbuz de 20-22 de locuri, materiale promoționale, chiria sistemului audio și aparatajului video, alte mici costuri, care, toate la un loc, fac bugetul festivalului.

Detaliile despre fondurile adunate și organizarea festivalului, le puteți urmări pe pagina de Facebook.

Foto: Guvern24

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram