/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PD a înregistrat un proiect privind combaterea propagandei ruse în mass-media

13 iunie 2017, ora 12:51

Potrivit autorilor, proiectul presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentarea a informațiilor politice. „Acest proiect nu vine să interzică canale de televiziune. Posturile rusești vor fi în continuare emise în Republica Moldova, doar vor fi restricționate știrile, programele analitice și cu caracter militar”, a menționat Andrian Candu.

Inițiativa prevede și sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate. Decizia de sancționare dată de Consiliul Audiovizualului nu va putea fi suspendată prin atacarea în judecată. De asemenea, s-au stabilit termene de judecată scurte pentru ca justiția să se pronunțe cât mai rapid dacă va fi confruntată cu astfel de cazuri.

Proiectul a fost înregistrat cu numărul 189 și va fi discutat la ședința grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

În ultimii ani s-au făcut multe analize și rapoarte, inclusiv de Fundația Soros și Asociația Presei Independente. Potrivit lui Candu, aceste studii demonstrează că există o tendință pronunțată de propagandă și dezinformare care pune în pericol securitatea Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram