/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un chirurg de la Spitalului Clinic Republican ar fi pretins și primit 5400 de lei pentru efectuarea unei operații

missing
13 iunie 2017, ora 11:14

Cazul a ajuns în vizorul CNA, după ce o tânără a sesizat Centrul prin intermediul Liniei Naționale Anticorupție – 0 800 55555, precum că, doctorul ar fi pretins și primit de la fiica unei paciente 5 400 de lei pentru efectuarea calitativă a unei intervenții chirurgicale. Asta în pofida faptului că, în lipsa poliței de asigurare, pacienta a achitat toate taxele de stat.

Astfel, a fost documentat faptul extorcării și primirii de către suspect a mijloacelor bănește ce nu i se cuvin. În scurt timp, acesta a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul organului de urmărire penală al CNA. Bărbatul a încercat să scape de bani, aruncându-i peste geam de la etajul 11 al clădirii.

În rezultatul efectuării măsurilor speciale de investigație autorizate de către judecătorul de instrucție și acumulării materialului probator, medicul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 324 alin (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, chirurgul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram