Google oferă de mult timp o serie stufoasă de expoziții online în format gratuit, dar cea mai recentă sintetizează evoluția a 3000 de ani de modă, menționează Playtech.ro.

De la dinozauri până la președinții SUA, prin intermediul Google Arts & Culture, gigantul din Mountain View oferă o listă vastă de experiențe virtuale. Fără acest proiect al companiei americane, poate nu ați fi reușit niciodată să vizitați Casa Albă sau să analizați în detaliu Sala Oglinzilor de la Versailles.

Noua experiență online din același spectru este intitulată We Wear Culture. Expoziția este dedicată modei și evoluției fenomenului cultural pe parcursul a trei milenii. De asemenea, este analizată în detaliu influența conceptului de fashion asupra culturii populare și a modului în care trecerea anilor a avut un impact semnificativ asupra preferințelor vestimentare.

Foto: captură/We wear culture

Pentru că nu putea fi vorba doar de câteva poza de rezoluție mare, în cadrul We Wear Culture, echipa Google Arts & Culture a combinat un amalgam de tehnologii pentru ca vizitatorii site-ului să aibă parte de o experiență comprehensivă. Asta înseamnă că, pe lângă clipuri video și imagini, doritorii vor avea parte de experiențe de realitate virtuală. Până și particularități ale tradiției realizării de încălțăminte sau bijuterii sunt adresate în noul site web.

În mod evident, pasionații de modă și design vestimentar vor gusta experiența online la cu totul alt nivel. De exemplu, s-ar putea să fie prima oară când cineva înțelege influența unei rochii Chanel din 1925 asupra modului în care doamnele și domnișoarele poartă negru acum. Integrarea trăsăturilor corsetului clasic în rochii de seară de către Vivenne Westwood a început de asemenea de undeva. Există până și un întreg capitol dedicat tocurilor de diverse mărimi și culori.

Foto: captură/We wear culture

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!