Camera Deputaţilor din România a adoptat legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, cu excepţia câinilor, cailor şi a unor păsări exotice, menționează Mediafax.

România a devenit a 25-a țară din Europa ce interzice folosirea animalelor în numerele de circ. „Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare. Caii, câinii şi animalele de rentă pot participa la concursuri, târguri, competiţii şi expoziţii de profil organizate şi autorizate conform legii”, potrivit propunerii legislative pentru modificarea art.17 şi art. 25 din Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă folosirea animalelor în numerele de circ. Proiectul de lege a fost admis cu 201 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 58 de abţineri.

Proiectul de lege a fost iniţiat de fostul deputat Remus Cernea şi a fost respins de Senat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!