/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

România a interzis circul cu animale sălbatice. Legea a fost adoptată în Parlament

14 iunie 2017, ora 15:48

România a devenit a 25-a țară din Europa ce interzice folosirea animalelor în numerele de circ. „Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare. Caii, câinii şi animalele de rentă pot participa la concursuri, târguri, competiţii şi expoziţii de profil organizate şi autorizate conform legii”, potrivit propunerii legislative pentru modificarea art.17 şi art. 25 din Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă folosirea animalelor în numerele de circ. Proiectul de lege a fost admis cu 201 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 58 de abţineri.

Proiectul de lege a fost iniţiat de fostul deputat Remus Cernea şi a fost respins de Senat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram