/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Socialiștii înaintează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

14 iunie 2017, ora 14:25

„Considerăm că acest Guvern este unul anti-democratic, anti-social, corupt, iresponsabil, mincinos și trebuie să plece. Ținem minte cum acest Guvern a fost ales și numit. Ținem minte că majoritatea cetățenilor era și este împotriva acestei majorități parlamentare pestrițe. Deficitul bugetar pentru 2017 este unul fără precedent. Practic, astăzi, bugetul de stat nu dispune surse pentru asigurarea activităților planificate, ceea ce înseamnă și mai multe împrumuturi pe plan intern și extern, dar și mai multe datorii și mai puțină transparență în gestionarea banilor publici. În premieră în ultimii 20-25 de ani, investițiile directe în economia țării sunt la un nivel prost. Cifrele arată că investițiile practic nu sunt”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Moțiunea a fost inițiată de PSRM și a fost semnată de 24 de deputați, fiind necesare de fapt 26 de semnături. În acest sens, PSRM face apel și la alte formațiuni de opoziție să semneze moțiunea.

Potrivit socialiștilor, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip urmează să fie înregistrată în sesiunea de săptămâna viitoare a Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram