/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Studenții pot realiza un stagiu de practică în laboratorul de 3D printing din Atelier 99

15 iunie 2017, ora 07:56

Pentru studenții care vor mai mult decât o ștampilă de la practica de vară, laboratorul de 3D printing din cadrul Atelier 99 propune stagiu de practică de 4 săptămâni pentru 5 studenți. Stagiarii, ghidați de mentori, vor învăța despre modelare 3D, pregătirea modelelor pentru imprimanta 3D și cum operezi o imprimantă 3D.

Programul de stagiu se va desfășura în bază de proiecte și fiecare stagiar la sfârșitul programului va deveni utilizator independent al unei imprimante 3D. În Atelier 99 sunt 5 imprimante de două tehnologii 3D – imprimare cu filament de plastic și cu rășină, iar imprimantele sunt atât de la cei mai cunoscuți producători mondiali cât și două din ele construite în A99 cu sprijinul UTM.

Imprimarea 3D este o metodă de fabricare aditivă și e unul din catalizatorii noii revoluții industriale și democratizării în fabricare. Tehnologia de 3D printing are aplicații în inginerie, design, medicină pentru dezvoltarea de prototipuri și testarea rapidă a conceptelor de design, și devine un instrument indispensabil pentru designeri și ingineri.

Pentru a face stagiul tău de practică în laboratorul de 3D printing trebuie să:

  • Fii student // studentă în anii II – III de învățământ;
  • Ai dorința de a învăța despre tehnologia de imprimare 3D și imprimantele 3D, nu este necesară experiența anterioară de lucru cu o imprimantă 3D;
  • Completezi până pe 25 iunie formularul de înregistrare, pe care îl găsești accesând link-ul: goo.gl/WmwCeu .

Ce trebuie să știi înainte de aplicare:

  • Programul începe pe 26 iunie și durează 4 săptămâni, până pe 21 iulie;
  • Pentru a lua maxim din program e necesară implicarea a câte 4-6 ore în fiecare zi, în Atelier 99;
  • După finalizarea programului de stagiere este posibilă angajarea în Atelier 99;
  • Participanții la stagiul de practică vor avea acces gratuit la evenimentele organizate de Atelier 99 în perioada iunie – august 2017;
  • După finalizarea programului, participanții la stagiul de practică vor avea reduceri speciale pentru serviciile de imprimare 3D în A99.

Atelier 99 este un spațiu de lucru colaborativ dotat cu instrumente și echipamente de prototipare pentru ingineri, designeri, artiști, arhitecți și toți cei interesați de tehnologie.

Acest program este organizat cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Sida – Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, UTM – Universitatea Tehnică din Moldova, Tekwill.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram