/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Artistul Pavel Brăila a „scufundat” un autobuz la una dintre cele mai importante expoziţii de artă modernă

19 iunie 2017, ora 15:02

Corabia face aluzie la „nava de nebuni”, o temă literară care datează din Europa medievală și persistă până în prezent. Nava lui Brăila prezintă o lume schimbătoare mediată de apa Mării Egee, fără a discrima sau a exclude nici un pasager.

Linia de autobuz 16 pleacă de la Königsplatz / Mauerstrasse în centrul orașului și continuă de-a lungul perimetrului sudic al Parcului Karlsaue și a râului Fulda, oprindu-se la piscina publică „Auebad”, cu piscinele sale interioare și exterioare și terminând la Auestadion .

Foto: Facebook/Pavel Braila

Artistul a participat anterior la acestă expoziție cu zăpadă conservată. The Golden Snow of the Sochi Olimpics (2014) a reexaminat un simbol al Jocurilor Olimpice și a atras atenția publicului asupra mecanismelor ideologice și transformării unor idealuri originale în idei ce reflectă politica globală.

Pavel a învățat inginerie la Universitatea Tehnică, pe care a absolvit-o în 1994. Pe atunci făbricile și alte instalații industriale se închideau în Moldova, motiv pentru care Pavel nu a reușit să se angajeze. Astfel, el l-a rugat pe un prieten să-l învețe să fotografieze. În acele timpuri nu era internet și toate publicațiile din domeniu erau în engleză, motiv pentru care a început a studia această limbă. Pasiunea pentru fotografie l-a condus către Carbon Art – prima tabără de artă contemporană în Chișinău, unde a realizat prima sa lucrare de artă de performanță. Imediat după aceasta, a fost invitat la Amsterdam pentru prima sa expoziție și așa a început totul. Pavel Brăila a fost apreciat pe plan internațional datorită peliculelor „Încălțări pentru Europa”, „Dealul Baronului” și „Neterminat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram