/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Inițiativa Ministerului Sănătății: Nu toți cosmetologii vor putea presta serivicii în domeniu. Detalii

missing
19 iunie 2017, ora 12:25

Începând din septembrie 2017, în cadrul studiilor de rezidențiat la specialitatea „Dermatovenerologie”  va fi inclus modulul  „Dermatocosmetologie”. Diploma va permite absolvenților să presteze servicii cosmetologice, prin metode miniinvazive. Absolvenții sau studenții de la alte specialități, care vor dori să poată presta același servicii, vor trebui să urmeze cursurile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Cursurile vor începe în noiembrie 2017 și vor fi organizate de două ori în an. Absolvenții cursurilor vor obține competențe în domeniul dermatocosmetologiei.

Noile reglementări au fost instituite la inițiativa ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, după ce mai multe femei au reclamat reacții adverse în urma procedurilor cosmetologice miniinvazive, efectuate de specialiști fără competențe în dermatocosmetologie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram