/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Recomandări practice: Pașii pe care trebuie să îi faci ca să obții viză în Marea Britanie

19 iunie 2017, ora 17:17

Pentru a obține acest permis, un moldovean are de parcurs un drum luni până a pregăti dosarul cu actele necesare. Echipa Nexus este gata să ajute pe oricine, iar dacă te hotărăști să-i abordezi, aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze.

  • Consultanța și evaluarea șanselor. Atunci când vii la NEXUS pentru a solicita serviciul de consultare, completare și programare pentru obținerea vizei pentru Marea Britanie, echipa îți face un mic test. Testul presupune un set de întrebări prin care ți se va spune care este tipul de viză pentru care trebuie să depui solicitarea (viză de vizitator sau viză de reunificare a familiei etc), dar și dacă ai șanse să obții sau nu viza. Cu ajutorul acestui test înțelegi dacă la această etapă ești sau nu pregătit să obții viza și dacă merită să-ți investești timpul și banii pentru asta. Evaluarea și consultarea este gratuită.
  • Ți se va explica cum să completezi formularul și ce acte trebuie să ai la tine. Dacă treci testul de evaluare, unul dintre experții NEXUS îți va explica procesul de completare a formularului pentru obținerea vizei. Mai mult decât atât, ți se va oferi și un ghid scris cu toată procedura și link-urile necesare. Nici pentru această nu trebuie să plătești nimic. În situația în care ai primit toate indicațiile, dar nu ești sigur că poți completa corect formularul și vrei ca unul dintre consultanții NEXUS s-o facă în locul tău, atunci ți se dă lista de acte și informația necesară pentru completarea profilului și depunerea dosarului.

După ce i-ai contactat (telefon, email, Skype etc.) ai două opțiuni de a completa formularul:

îl completezi singur;

încredințezi această muncă celor de la NEXUS.

FORMULARUL este unul complex și cu multe detalii și  trebuie să răspunzi la peste 60 de întrebări și să scrii câteva texte, prin care să descrii scopul vizitei și oamenii la care mergi. Evident, chestionarul este în limba engleză. Și da, obținerea vizei depinde de cât de bine este completat profilul.

  • Se completează formularul și se plătește taxa legală pentru viză. După ce formularul este completat, te programăm pentru depunerea dosarului la reprezentanții oficiali ai britanicilor, Compania „TLScontact”. De la NEXUS primești confirmarea programării și formularul tipărit. Fără el nu poți depune dosarul.
  • Achitarea taxelor legale. Aici este obligatorie prezența ta. Taxele legale sunt achitate online, de pe cardul bancar (pe el trebuie să ai bani destui ca să achiți viza și serviciile TLS)
  • Depunerea dosarului. Pentru a depune dosarul mergi pe cont propriu, însă cei de la NEXUS îți vor explica din timp care este procedura și cânt va trebui să aștepți până vei primi viza. După ce depui actele, trebuie să aștepți ca să fie procesate în decurs de 15 zile.
  • Eliberarea vizei. Dacă ai primit sau nu viza vei afla de la TLScontact. Aceșta îți vor trimite un mesaj, email sau te vor telefona.

Odată ce ai primit viza, nu îți rămâne decât să îți cumperi bilet la avion. Și cu acest aspect echipa NEXUS te poate ajuta și îți poate oferi consilierea necesară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram