/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Au fost descoperite peste 200 de exoplanete care ar putea susține viață

20 iunie 2017, ora 17:48

Catalogul NASA introduce 219 de noi planete, 10 dintre acestea având dimensiuni apropiate de cea a Pământului și orbitând în zona locuibilă a stelei lor, a explicat NASA într-un comunicat de presă.

Așa-numita zonă locuibilă este o distanță de la o stea pe care există condițiile favorabile pentru ca apa lichidă să se adune pe suprafața unei planete stâncoase.

Aceasta este cea de-a opta lansare a catalogului, cea mai cuprinzătoare și mai detaliată realizată până în prezent, potrivit NASA. Ediția include 4.034 de planete candidate identificate de Kepler. Dintre acestea, 2.335 au fost confirmate a fi exoplanete — planete aflate în afara sistemului nostru solar.

Datele utilizate pentru a compila catalogul au fost colectate cu ajutorul telescopului spațial Kepler al NASA începând de la lansarea sa în 2009 și pe parcursul primilor patru ani în spațiu.

Kepler este primul telescop capabil de găsirea de planete de dimensiunea Pământului aflate în zona locuibilă sau în apropierea acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram