/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce venituri a avut în 2016 familia președintelui Igor Dodon și pe ce a cheltuit cei mai mulți bani

missing
20 iunie 2017, ora 12:13

Anul trecut Igor Dodon a avut un venit de peste 251 de mii de lei, bani obţinuţi de la Parlament, când era în funcţia de deputat. Soţia președintelui, Galina Dodon, a avut un venit de peste 205 mii de lei. Până a deveni prima doamnă, Galina Dodon activa în calitate de director financiar la firma „Exclusiv Media” SRL, care este afacerea deputatului socialist Corneliu Furculiţă.

La capitolul bunuri, familia Dodon declară un teren, dar şi o casă în sectorul Buiucani din municipiul Chişinău. Casa în care locuieşte familia preşedintelui are suprafaţa de 422 de metri pătraţi și a fost achiziţionată cu patru ani în urmă, având o valoare cadastrală de peste două milioane de lei.

Pentru locuinţa cumpărată în credit, Igor Dodon plăteşte circa 15 mii de lei lunar. Aşadar, din venitul lunar de 38 de mii de lei pe care l-a avut anul trecut familia Dodon, 15 mii au constituit rata lunară pentru creditul imobiliar. Restul, 23 de mii de lei, îi rămâneau familiei Dodon pentru întreţinere.

De când este în funcţia de preşedinte, familia lui Igor Dodon a beneficiat de câteva vacanţe în afara ţării, petrecute în regiuni turistice de lux.

Prima vacanţă a fost în iarna trecută la munte în regiunea Soci din Rusia. Atunci Igor Dodon a fost întrebat de jurnalişti cât l-a costat și din ce surse a plătit sejurul. El a refuzat să răspundă, argumentând că acestea sunt detalii din viaţa sa personală.

Recent, familia președintelui s-a odihnit în Antalya, Turcia. Potrivit Ziarului de Gardă, un sejur de şapte zile în zona turistică aleasă de familia Dodon costă între patru şi şase mii de euro. Preşedintele Igor Dodon a spus, iniţial, că vacanţa a fost organizată de Consulul Onorific din Antalya.

Contactată de jurnaliştii de la Ziarul de Gardă, Diyar Ickale Gultekin, Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya, a menţionat „că nu a discutat în ultima lună cu preşedintele Igor Dodon, că nu a propus nicio ofertă de odihnă pentru familia acestuia, de aceea nu cunoaşte în ce hotel s-ar afla”. A doua zi de la acea declaraţie în presă au apărut imagini cu familia Dodon împreună cu Diyar Ickale Gultekin. Ulterior aceasta şi-a schimbat declaraţia şi a menţionat pentru jurnaliştii de la PRO TV că familia Dodon s-a odihnit în hotelul pe care îl deţine diplomata.

La o zi de la declaraţia diplomatei turce, Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că îi mulțumește președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, „pentru organizarea excelentă a odihnei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram