/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Iurie Leancă declară că instituțiile financiare internaționale s-a lăsat antrenate în jocurile politice murdare

missing
20 iunie 2017, ora 13:49

„În ultima vreme s-au lansat din nou o mulțime de minciuni la adresa mea. Îmi pare rău că instituțiile financiare internaționale, care au ajutat și ajută atât de mult Republica Moldova, au făcut comentarii care sunt ușor interpretabile. Probabil din greșeală s-au lăsat antrenați în jocurile politice murdare locale. Poate tilurile așa-zisei prese independente, ghidați de niște actori politici care deja de doi ani și jumătate au un scop bine trasat – să mă atace și să mă ponegrească. Sunt tot acei actori care în timpul campaniei prezidențiale, când eu spuneam că Igor Dodon este pericolul numărul unu pentru Moldova, mă considerau pe mine pericolul numărul unu. Ca de obicei, aceste portaluri de știri din Moldova, concentrat, au dat titluri manipulatorii, gen: „Leancă a mințit”, „Leancă a fost pus la perete”. Am fost învinuit că nu m-am consultat cu instituțiile financiare înainte de a lua anumite decizii. Vreau să menționez că consultări pe segmentul financiar-bancar au fost în permanență, pe tot parcursul anului 2014. Au fost discuții formale și informale. Au avut loc mai multe vizite de evaluare a acestui sector și dacă va fi necesar, voi face interpelări la toate instituțiile pentru a obține informația exhaustivă la acest subiect”, a declarat Iurie Leancă.

Liderul PPEM a prezentat și un document elborat de către o misiune mixtă a Băncii Mondiale și FMI, ce prezintă un program de evaluare a sectorului financiar. În sumarul executiv există o constatare care a stat la baza ulteriorei interacțiuni dintre Guvern și partenerii din instituțiile financiare internaționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram