/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Profesorii din diasporă vor participa la un atelier privind predarea-învățarea limbii române

missing
20 iunie 2017, ora 15:00

Atelier pentru profesorii din diasporă privind predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă va dura cinci zile, timp în care cei 11 participanți la atelier vor lucra în baza curriculumului la limba română pentru copiii din diasporă, elaborat în premieră de către experți naționali în coordonare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova. Cetățenii din diasporă vor examina aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

La instruire vor participa profesori din Italia, Portugalia, Kazahstan, Irlanda, Franța, care activează la Centrele Educaționale în Diasporă lansate în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub, dar și din Federația Rusă și Georgia.

Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba română, dar cel mai important de comunicare în limba română ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

Detalii despre Centrele Educaționale în Diasporă, AICI.

Detalii despre programul guvernamental Diaspora Engagement Hub, AICI:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram