internet&media

Provocare „La Strada” pentru copii și adolescenți: Ești sau nu ești dependent de Internet?

20 iunie 2017, ora 12:09
Distribuie:

Testul, cu denumirea „Poți trăi fără Internet?” prezintă şapte situaţii cunoscute internauţilor. Pentru fiecare situaţie se propun câteva posibilități de a acționa, copilul sau adolescentul fiind pus în situaţia de a alege. După ce răspunde la toate cele şapte întrebări, respondentului îi va fi afişată o concluzie din care va afla dacă este sau nu dependent de Internet.

Potrivit reprezentanților „La Strada”, testul a fost gândit pentru adolescenți şi copii, dar poate fi urmat de oricine este curios să afle dacă petrece prea mult timp pe Internet, iar asta ar putea avea un efect negativ pe plan fizic, psihologic sau social.

„Îndemnul de a urma testul nu este întâmplător. Am ales să o facem acum, când majoritatea copiilor au ieșit în vacanță și vor fi cu atât mai tentați să navigheze pe Internet. Părinții sunt cei care ar putea să își îndemne copilul să urmeze împreună acest test interactiv, aceasta fiind o ocazie perfectă pentru a iniția cu acesta o discuție despre cum pot fi evitate pericolele online. Dacă părintele nu știe cum să înceapă și să mențină o discuție cu copilul la această temă sau este îngrijorat de ceva ce i se întâmplă online copilului, oricând poate cere gratuit și confidențial un sfat de la un expert privind siguranța pe Internet, pe chat pe www.siguronline.md”, susţine Angela Palancean, coordonatoarea portalului.

Portalul www.siguronline.md a fost lansat de Centrul Internaţional „La Strada” în ianuarie 2013 în ideea că Internetul, tehnologiile informaţionale şi de comunicare pot ajuta copiii şi tinerii să cunoască, să înveţe, să se dezvolte. Misiunea portalului este promovarea şi utilizarea în condiții de siguranță şi responsabilă a Internetului de către copii, inclusiv cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor. Pe www.siguronline.md copiii părinții și tutorii pot găsi informaţii şi sfaturi relevante, dar şi o linie de consiliere şi raportare a cazurilor de abuz online.

Răspunde la întrebările testului AICI, pentru a afla dacă ești sau nu dependent de Internet.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram