Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai dragă cămașă tradițională pe care o ai și mergi la cel mai mare picnic cu miros de IE. Asociația KLumea te invită pe 24 iunie, de Ziua Universală a IEI, la cea de-a IV-a ediție a „Ospățului Sânzienelor”, prânz de fete în ii care se ține pe iarba din fața Catedralei, chiar în centrul Chișinăului.

Ai garantate din partea organizatorilor socializarea, specialiști care știu să facă ii și te pot învăța și pe tine, mame care educă pruncilor din fașă încă dragostea pentru tradiții și o provocare, pe care o vor dezvălui în scurt timp.

Cheamă gașca de prietene și savurați împreună gustul prânzului pe iarbă, purtând ii – așa precum strămoșii o făceau.

„Avem nevoie de esență nu doar pe plan național, dar și pe plan internațional. Lumea nu știe de noi. Lumea trebuie să ne asocieze cu ceva. Iar pentru ca aceasta să se întâmple pe plan internațional, avem nevoie de asemenea acțiuni în primul rând la nivel local. Picnicul Sânzienelor e cel mai mic efort pe care putem să-l facem. Să îmbrăcăm o ie, să ne întâlnim în acest scuar absolut fenomenal care are o simbolistică mare pentru noi, să ne așezăm pe iarbă și să stăm de vorbă fără Facebook și fără telefoane mobile. Pur și simplu să comunicăm între noi, să punem țara la cale și să aflăm, până la urmă, pentru că, sunt sigură, jumătate din noi nu știa ce înseamnă Sânzienele și nu știam că asta e planta care se numește sânziene”, a menționat Nata Albot atunci când a organizat primul prânz în 2014.

Evenimentul poate fi urmărit AICI.

Foto: Facebook/Klumea

Foto: Facebook/Klumea

Foto: Facebook/Klumea

Foto: Facebook/Klumea

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!