/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Plahotniuc, Candu și Filip la Bruxelles. Democraţii au prezentat proiectul privind interzicerea propagandei ruseşti

missing
21 iunie 2017, ora 09:32

În cadrul întâlnirilor care vor avea loc astăzi cu liderii grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Vlad Plahotniuc a dat asigurări că guvernarea de la Chișinău și-a asumat reforme importante, care deja dau rezultate.

Președintele PDM le-a prezentat partenerilor europeni și proiectul privind interzicerea propagandei rusești, evidențiind faptul că aceasta „este o măsură vitală pentru securizarea spațiului informațional al Moldovei”. La final, s-a decis ca pe parcursul lunii iulie să fie organizată în Parlamentul European o dezbatere pe tema privind dezinformarea și propaganda, pornind de la proiectul de lege propus de Partidul Democrat.

Liderii APSD au încurajat guvernarea de la Chișinău să continuie procesul de apropiere de Uniunea Europeană și, totodată, au apreciat mult discuția cu președintele PDM. „Este important să fim informați direct de către voi despre ceea ce se întâmplă în Moldova, deoarece unii așa-ziși prieteni de-ai voștri prezintă aici informații care nu corespund realității. Noi înțelegem supărarea lor că nu sunt la guvernare”, a spus liderul grupului APSD, Gianni Pittela.

Un alt subiect discutat la Bruxelles a fost modificarea sistemului electoral ca parte a procesului de reformare a clasei politice. Vicepreședintele grupului APSD, Knut Fleckenstein, a recomandat ca Parlamentul de la Chișinău să continuie dezbaterile publice pe marginea proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. „Credem că ați reacționat calm și cu înțelegere la avizul Comisiei de la Veneția. Îndemnăm să începeți în curând noi consultări pe acest subiect”, a spus Knut Fleckenstein.

La final, liderii social-democraților europeni și-au manifestat susținerea pentru inițiativa de modificare a sistemului electoral în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram