/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sondaj. Locuitorii Capitalei pot decide acum dacă vor să colecteze separat deșeurile menajere

21 iunie 2017, ora 09:48

„E timpul să ne schimbăm atitudinea ignorantă față de deșeuri și să contribuim la formarea unor deprinderi prietenoase mediului și avantajoase economic: să colectăm separat deșeurile. Colectarea separată a deșeurilor de fiecare dintre noi va reduce semnificativ volumul de deșeuri depozitate, care poluează apele și solul și va crește volumul deșeurilor care pot fi utilizate ca resurse secundar,” se menționează în mesajul postat pe chisinau.md

În acest sens, funcționarii au fost elaborat un chestionar pentru a identifica modul cum este mai bine să fie organizat procesul de colectare separată a deșeurilor în municipiul Chișinău.

Rezultatele chestionarului vor fi luate în considerație de către Direcția Locativ-Comunală și Amenajare a Primăriei capitalei pentru determinarea ulterioară a modului de colectare separată a deșeurilor de la populația municipiului Chișinău.

Perioada de chestionare este 20 iunie – 4 iulie.

Chestionarul poate fi accesat la acest link.

La momentul publicării acestui articol, chestionarul a fost completat de 376 de persoane. 96,8% din cei chestionați au răspuns că sunt interesați de colectarea separată a deșeurilor. 52,4% au menționat că deja separă deșeurile separat și 77,7% au declarat că sunt gata să arunce deșeurile în 4 containere: plastic, hârtie, sticlă și restul deșeurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram