Avia Invest dezminte categoric existenţa unui pretins risc de terorism în Aeroportul Internaţional Chişinău ca urmare a unor breşe în sistemul de securitate.

Recent în mass-media a fost distribuită ştirea cu privire la anumite declaraţii ale Serviciului Vamal al Moldovei despre existenţa unui pretins risc de terorism în Aeroportul Internaţional Chişinău ca urmare a unor breşe în sistemul de securitate.

În acest context, Avia Invest ţine să facă următoarele precizări: Asigurarea unui nivel ridicat de confort dar şi siguranţă a pasagerilor reprezintă una din priorităţile de bază ale companiei-administrator al aeroportului. Avia Invest a investit în sporirea securităţii aeronautice prin procurarea de echipamente de securitate noi şi moderne, produse de lideri mondiali în furnizarea echipamentelor inovatoare în aviaţie şi dezvoltarea noilor soluţii de securitate în cele mai mari aeroporturi din lume. Totodată, au fost dublate punctele de control de securitate al pasagerilor. Astfel, au fot implementate cele mai eficiente soluţii pentru asigurarea unui nivel sporit al siguranţei pasagerilor. Sunt elocvente şi declaraţiile făcute de Autoritatea Aeronautică Civilă, unica instituţie publică de certificare, supraveghere şi control în domeniul securităţii aeronautice din Republica Moldova, activitatea căreia este monitorizată de Organizaţia Internațională a Aviației Civile.

Conform AAC „Conformarea statului Republica Moldova în general, şi a Aeroportului Internațional Chișinău în particular normelor internaţionale din domeniu este confirmată periodic de un audit extern, efectuat de către CEAC (Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile) şi OACI (Organizaţia Internațională a Aviației Civile). Astfel, conform celui mai recent audit al CEAC/OACI, care a avut loc în septembrie 2016, nu au fost depistate astfel de breșe, fiind constatată corespunderea cu standardele internaţionale impuse în mod obligatoriu Republicii Moldova ca stat membru al CEAC şi OACI.”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!