/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Oleg Efrim a fost numit membru al Consiliului de Integritate ANI

23 iunie 2017, ora 17:14

Efrim a fost numit în funcţie de membru al Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate, pe un termen de cinci ani.

Reamintim că, Ministerul Justiției a încheiat procesul de colectare a dosarelor pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului, la începutul lunii iunie. Doi candidați și-au depus actele pentru acest post.

Cea de-a doua persoană care și-a manifestat interes pentru funcția vacantă a fost Ivan Ungurean, avocat, a activat în funcția de șef al secției de expertiză juridică a Cancelariei de Stat, iar în perioada 2008 – 2013 în Direcția generală legislație a Ministerului Justiției.

Funcția de membru al Consiliului de Integritate ANI a devenit vacantă după ce Victoria Iftodi, desemnată de Executiv pe 28 decembrie 2016, a demisionat deoarece a devenit judecătoare a Curții Constituționale.

Mandatul de membru este de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv, și încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o, sau prin demisie, sau prin pensionare, sau în caz de deces al persoanei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram