La punctul de trecere „Pogar” din Ucraina, un camion care transporta 17 tone de cașcaval din Republica Moldova în Rusia, la Moscova, a fost întors înapoi.

Autoritățile rusești au întors din drum un autocamion încărcat cu 17 de tone de cașcaval moldovenenesc. Inspectorii Rosselhoznadzor pentru regiunile Briansk și Smolensk au interzis importul de cașcaval „Rossiskii” fabricat la IM „Fabrica de brânzeturi din Soroca” SA din motiv că acesta nu ar fi avut toate actele în regulă.

Potrivit serviciului de presă al autorităților ruse, în urma inspecției s-a stabilit că data producerii indicată pe certificatul veterinar despre calitatea produsului, emis de către Serviciul Sanitar Veterinar de Stat, nu corespundea cu cea indicată pe eticheta cașcavalului. În certificat era scrisă data de 12.05.2017, în timp ce pe etichetă era data de 26.04.2017.

În acest context, autoritățile nu au permis intrarea tirului pe teritoriul Rusiei, acesta fiind nevoit să facă cale întoarsă.

Foto: bryansktoday.ru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!