/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Trăiește o experiență unică de 10 zile la școala de vară ,,AteSTAT Civic’’

missing
23 iunie 2017, ora 15:24

Tineri vor beneficia de instruire și odihnă pe parcursul a 10 zile. La Școala de Vară pot să participe tineri din raioanele în care funcţionează structuri reprezentative ale tinerilor care fac parte din Reţeaua Naţională a Consiliilor Raionale/ Municipale de Tineret, printre care Orhei, Ungheni, Anenii Noi, Ialoveni, Ocniţa, Chişinău, Leova, Floreşti, Făleşti și Cantemir. Trainerii care vor modera activitatea sunt Olga și Serghei Lîsenco. Data limită de înscriere la școală este 23 iulie 2017.

Scopul școlii este formarea unei culturi civice în rândul tinerilor din Republica Moldova, prin crearea oportunităţilor practice de exersare a democrației într-un stat de drept.

În cadrul Școalii de Vară „AteSTAT Civic” se vor dezvolta abilitățile civice a 100 de tineri privind mecanismele de organizare şi funcţionare ale unui stat şi responsabilitatea lor socială. Aici se va suplini informaţia teoretică sumară, oferită în sistemul educaţional actual cu informaţia practică – prin crearea unui stat al tinerilor. Aceștia vor beneficia de o experiență unică privind înțelegerea mecanismelor de funcționare a unui stat și vor testa pe propria piele rolurile de cetățeni, antreprenori și oameni de stat, punând în practică strategii pe care le vor putea aplica și în viață.

La finele acestui proiect, tinerii vor obţine înţelegerea autentică a noţiunilor: procedurile de guvernare, economie de piaţă, proces decizional, antreprenoriat, drepturile omului, societate civilă, politici publice. Investiția pentru participare este de 350 lei (aceşti bani vor acoperi parţial cheltuielele de alimentare şi cazare).

Proiectul „AteSTAT Civic” este implementat de Agenţia de Dezvoltare Rurală- Centru, în parteneriat cu Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, Consiliul Raional Orhei, Serviciul Tineret şi Sport, Centrul de Tineret Orhei cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2017.

Formularul de aplicare îl găsiți AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram