În urma ploilor cu vânt din după-amiaza zilei de 23 iunie, mai multe localități au rămas deconectate de la energia electrică. Întrucât, există sectoare, unde mai multe fire electrice au căzut la pământ, persistă un real pericol de electrocutare, mai ales în cazul în care aceste căderi de fire nu sunt semnalate de către cetățeni către dispeceratele Gas Natural Union Fenosa.

În aceste condiții, pe parcursul a două zile, doi minori și-au pierdut viața, după ce s-au jucat pe acele porțiuni cu fire electrice căzute și au fost electrocutați, iar un al treilea minor a ajuns la spital cu arsuri.

S-a întâmplat în satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești și în satul Volontiri, raionul Ștefan Vodă.

În aceste condiții, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Gas Natural Union Fenosa roagă părinții să își supravegheze copiii, pentru a nu-i expune pericolului și să nu îi lase să se joace pe câmp, în condițiile în care s-ar putea să mai existe fire electrice doborâte.

Mai mult, cetățenii sunt rugați, în cazul în care observă astfel de fire, să apeleze numărul de telefon al Dispeceratului Gas Natural Union Fenosa – 022431352 sau la numerele de telefon de la dispeceratele din teritoriu și la Serviciul de urgență 901. Aceste sesizări sunt de maximă importanță, întrucât astfel se pot evita cazurile excepționale cu pierderi de vieți.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!