Banca Mondială a numit-o pe Anna Akhalkatsi în funcția de Director de țară pentru Moldova. Akhalkatsi îl va înlocui pe Alex Kremer, care deține funcția de Director de țară din august 2014 și se va transfera la Minsk, unde va prelua funcția de Director de țară pentru Belarus.

Akhalkatsi, cu cetățenie georgiană, la moment este Lider de program pentru IFC Advisory Solutions (consultanță în cadrul Corporației Financiare Internaționale). Aceasta și-a început activitatea în cadrul Grupului Banca Mondială în anul 1999, în calitate de economist la oficiul Băncii Mondiale din Tbilisi, Georgia. Akhalkatsi deține diploma de Master în Economii de dezvoltare și dezvoltare internațională de la Universitatea Clermont Ferrand din Franța. Ea va prelua mandatul la 1 august 2017.

În rolul său de Director de țară, Akhalkatsi va contribui la implementarea cu succes, a noului Cadru de parteneriat de țară cu Moldova.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, finanțare în sumă ce depășește 1 miliard de dolari SUA a fost alocată pentru aproximativ 60 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, cu un angajament total de 333,3 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educația, asistența socială, energia, asistența medicală, agricultura, drumurile locale, mediul ambiant și altele.

Portofoliul de angajamente al Corporației Financiare Internaționale în Moldova constituie 53,8 milioane de dolari SUA (50,9 milioane de dolari SUA în circulație). Portofoliul de angajamente constă din 95 la sută împrumuturi și 5 la sută capital propriu. Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor a oferit garanții în sumă de 95 milioane de dolari SUA. Ambele instituții sunt membri ai Grupului Băncii Mondiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!