/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO.VIDEO/ Băsescu a fost numit Președinte de Onoare al partidului fondat de Șalaru

missing
26 iunie 2017, ora 10:31

Pe data de 25 iunie 2017, a avut loc primul Congres extraordinar al Partidului Unității Naționale fondat de către ex-ministrul apărării, Anatol Șalaru. În cadrul Congresului, la funcția de Președinte de Onoare al PUN a fost înaintată candidatura lui Traian Băsescu, care a fost votată de către toți cei prezenți la Congres.

Cred că este inutil să mai spun motivele pentru care domnul Traian Băsescu merită cu prisosință această funcție. Nu cred că a existat după 1989 un om politic, lider de partid sau președinte al României mai dedicat problemei Basarabiei decât Traian Băsescu, fie că a fost vorba despre bursele pentru studenții de la noi, fie că a fost vorba despre legea cetățeniei sau despre acordul de asociere. Președintele Traian Băsescu a fost principalul promotor al intereselor românilor basarabeni”, și-a argumentat Anatol Șalaru propunerea.

Foto: privesc.eu

Cu toate acestea, la sfârșitul Congresului, Șalaru a propus ca președintele partidului să nu fie ales în acea zi.

Această funcție să rămână vacantă până la clarificarea juridică a cetățeniei domnului președinte Băsescu. Urmând ca după redobândirea cetățeniei moldovenești să organizăm un nou congres pentru alegerea președintelui”, a mai adăugat el.

Foto: privesc.eu

Știu foarte bine legea partidelor în Republica Moldova. Dacă domnul Președinte Dodon nu mi-ar fi suspendat cetățenia Republicii Moldova, probabil ar fi fost altă soluție. Asta pare că ar fi soluția pe care a găsit-o PUN, să-mi propună să devin Președinte de Onoare. Vreau să vă spun din toată inima că este cea mai mare onoare pe care mi-au putut-o face cetățenii Republicii Moldova, să fiu președinte de onoare al unui partid care își pune ca principal obiectiv Unirea Republicii Moldova cu România”, a spus Traian Băsescu.

Amintim că, Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova pe data de 20 octombrie 2016, iar pe data de 3 noiembrie a aceluiași an au depus jurământul. Ulterior, Igor Dodon, în ianuarie 2017, a semnat decretul de retragere a cetățeniei fostului Președinte al României.

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram