/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vicepremierul Octavian Calmîc va reprezenta Moldova la „Davos-ul de vară”

26 iunie 2017, ora 17:07

În cadrul Reuniunii, unde se adună șefii de state și guverne din toată lumea, lideri de industrie, oameni de afaceri și știință, vor fi discutate problemele de mediu și tehnologii, precum și cele legate de schimburile economice, inovației, științei în contextul celei de-a Patra Revoluție Industrială.

Invitația de a participa la Forumul de la Dalian a fost lansată Republicii Moldova de directorul executiv al Forumul Economic Mondial (FEM), Philipp Rosler, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră în luna februarie curent. Atunci Philipp Rosler a accentuat că stabilirea unor relații de cooperare dintre FEM și Republica Moldova va permite țării noastre de a participa la discuții de nivel mondial, privind agenda economică globală și regională.

În timpul Reuniunii vicepremierul Octavian Calmîc va participa un șir de sesiuni tematice în cadrul cărora vor fi discutate subiecte de nivel mondial privind noile drumuri spre globalizare, implicarea la nivel mondial în inițiativa „Un circuit, un drum”, creșterea inclusivă și durabilă, dezvoltarea energiei regenerabile, etc.

La Dalian, vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere cu Philipp Rosler în cadrul căreia vor fi discutate aspectele consolidării relațiilor bilaterale între Republica Moldova și FEM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram