Un lector a câștigat Concursul Ideilor de Afaceri 2017 și urmează să înființeze o plantație de salcie energetică. Desemnarea câștigătorului a avut loc la data de 23 iunie, în incinta unui hotel din Chișinău.

Menționăm că, Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTiM ) a organizat în perioada mai – iunie 2017 Modulul de instruire – ”Cum să inițiezi și să dezvolți propria afacere”, în cadrul căruia 25 de tineri au fost instruiți de traineri calificați, cum să se lanseze și să se promoveze în sfera antreprenoriatului.

La concursul celor mai bune planuri de afaceri, au participat 9 tineri, instruiți în cadrul proiectului, care și-au prezentat afacerile start-up, una din condițiile de aplicare. Aceștia au avut posibilitatea de a-și prezenta în fața juriului cele mai originale idei, planificarea și modalitatea de dezvoltare sustenabilă a afacerilor pe care intenționează să le implementeze.

Câștigător și beneficiar al premiului de 50 000 lei, a fost desemnat Constantin Borosan, care urmează să planteze un soi de salcie energetică, pentru ulterioara prelucrare în producerea bricheților și peleților.

Concursul „Idei de afaceri pentru tineri” face parte din „Proiectul Susținerea și informarea tinerilor cu inițiativă, prin oferirea de resurse financiare și de consultanță profesională în vederea dezvoltării de noi proiecte de afaceri în localitățile rurale din R. Moldova” și se află la a XIII-a ediţie.

În perioada 18-22 iulie, ANTiM va organiza şi o Şcoală de Vară care va oferi tinerilor cunoştinţe despre realităţile de pe piaţa muncii, pentru a le contura profilul profesional.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!