/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Admitere 2017: A fost publicată lista cu locurile la studii în România, alocate candidaților din Moldova

missing
27 iunie 2017, ora 12:52

Lista completă a specialităților poate fi accesată AICI. La dispoziția viitorilor studenți sunt puse 46 de universități cu peste 100 de domenii de studiu.

Autoritățile de la București au aprobat metodologiile ce reglementează admiterea tinerilor din Republica Moldova în învățământul preuniversitar și superior de stat din România în anul de învățământ 2017 – 2018. În raport cu anul precedent, metodologia de școlarizare în învățământul superior are câteva elemente noi. În acest an candidații au ocazia să aplice pentru un număr nelimitat de universități, domenii și specializari, iar pentru depunerea dosarelor nu va mai fi nevoie de deplasare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației din România, au fost reduse costurile de timp sau deplasare pentru depunerea dosarelor de candidatură, fiind aprobate următoarele modalități: electronic (pe o adresă de e-mail stabilită de instituția de învățământ superior), prin poștă pe adresa universităților, la târgurile educaţionale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit legislaţiei în vigoare și la sediile extensiunilor universitare care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova. Mai multe informații puteți citi AICI.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram