/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

BNM anunță consultări și premiază cele mai bune schițe pentru monedele de 1 și 2 lei

missing
27 iunie 2017, ora 16:23

Banca Națională a Moldovei intenționează să pună în circulație moneda de doi lei și să schimbe bancnota de un leu cu o monedă de aceiași valoare. „Ne interesează cum va arăta această monedă și vrem să ne consultăm cu cetățenii”, a menționat Sturzu.

Orice persoană poate participa la concursul lansat. Doritorii pot expedia o schiță din domenii relevante cu argumentarea și descrierea tematicii. Schița va fi realizată pe o foaie A4 și expediată pe e-mail-ul Băncii Naționale, până la data de 4 august. După expirarea acestui termen vor fi selectate șase schițe, iar ulteoror, probabil, două dintre acestea vor fi materializate.

Cele mai bune idei vor fi premiate cu monede de valoare: Pentru locul I – o monedă de argint „20 de ani de la fondarea monedei moldovenești”, locul II – moneda de argint „1900 de ani de la înființarea Columnei lui Traian” și locul III – monedă de argint „Cetatea Soroca”.

Bancnota de 1 leu va circula concomitent cu moneda de 1 leu, până la epuizarea acestora.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram