Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, despre organizarea consultațiilor publice privind conceptul monedelor de 1 și 2 lei, precum și despre organizarea unui concurs public pentru elaborarea design-ului monedelor.

Banca Națională a Moldovei intenționează să pună în circulație moneda de doi lei și să schimbe bancnota de un leu cu o monedă de aceiași valoare. „Ne interesează cum va arăta această monedă și vrem să ne consultăm cu cetățenii”, a menționat Sturzu.

Orice persoană poate participa la concursul lansat. Doritorii pot expedia o schiță din domenii relevante cu argumentarea și descrierea tematicii. Schița va fi realizată pe o foaie A4 și expediată pe e-mail-ul Băncii Naționale, până la data de 4 august. După expirarea acestui termen vor fi selectate șase schițe, iar ulteoror, probabil, două dintre acestea vor fi materializate.

Cele mai bune idei vor fi premiate cu monede de valoare: Pentru locul I – o monedă de argint „20 de ani de la fondarea monedei moldovenești”, locul II – moneda de argint „1900 de ani de la înființarea Columnei lui Traian” și locul III – monedă de argint „Cetatea Soroca”.

Bancnota de 1 leu va circula concomitent cu moneda de 1 leu, până la epuizarea acestora.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!