/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/GALERIE FOTO/ Circulăm până la Aeroport cu doar doi lei. Ruta de troleibuz nr. 30 a fost lansată

missing
27 iunie 2017, ora 13:16

Cele cinci unități de troleibuz lansate se vor deplasa fără fir, pe bază de baterie, iar durata unui traseu este de aproximativ jumătate de oră.

Astăzi pentru orașul Chișinău este o zi deosebită. Noi facem următorul pas în dezvoltarea transportului public municipal, când trecem de la transportul electric exclusiv pe fire, la transportul electric ecologic, dar care poate să se deplaseze prin zone unde nu sunt fire de curent electric pentru linii de contact. Am studiat mai multe variante, dar am ales ca proiect pilot Chișinău, zona centrală – Aeroport. Pe parcurs, dacă traseul nu va fi potrivit, ne vom deplasa în alte părți. Treptat vom face legături cu orașul Ialoveni, comuna Stăuceni, cât vom încerca să ajungem în acele zone ale Chișinăului unde lipsește transportul public stabil”, a declarat Nistor Grozavu, viceprimarul capitalei.

Potrivit șefului Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, un troleibuz a costat 200.000 de euro, în timp ce unul obișnuit costă 150.000 de euro.

Acest transport aparține viitorului, este ecologic curat, nu poluează atmosfera, nu este atât de zgomotos. Diferența dintre autobuz și troleibuz este că pasagerii în troleibuz sunt mai confortabili, au acces orice categorie de pasageri, inclusiv și cei cu dizabilități. Noi preconizăm ca în semestru patru al acestui an să mai asamblăm alte cinci unități. Primăria va decide unde să le redirecționeze”, a spui Gheorghe Morgoci.

Traseul rutei spre aeroport este următorul: str. Mitropolit Bănulescu Bodoni – str. 31 august 1989 – str. A. Pușkin – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – viaduct – bulevardul Dacia – Aeroportul Internațional Chișinău.

De la aeroport: bulevardul Dacia – viaduct – str. Ciuflea – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – str. 31 august 1989.

Amintim că de astăzi este sistată ruta de autobuz „A” și redeschisă ruta de autobuz nr. 20 „orașul Vatra – str. 31 august”.

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram