/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Încă un moldovean a fost reţinut pentru activitate de mercenariat pentru separatiștii în Ucraina

missing
27 iunie 2017, ora 11:28

Un alt cetăţean al Republicii Moldova, aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru activitate de mercenariat, a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

Complexul de acţiuni de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii au fost realizate de către SIS în comun cu Procuratura municipiului Chişinău şi MAI, bărbatul fiind reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Bănuitul, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în mun. Chişinău, este suspectat că ar fi luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată cauză penală în baza prevederilor articolului 141 Cod Penal al Republicii Moldova, activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.

Foto: sis.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram