/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Procuratura Anticorupție solicită retragerea din funcție a secretarului CMC, Valeriu Didencu

missing
27 iunie 2017, ora 14:11

Potrivit sursei citate, demersul Procuraturii va fi examinat de CMC cel mai probabil în şedinţa planificată pentru ziua de joi, 29 iunie. Totodată, consilierii urmează să numească un secretar interimar.

Secretarul este învinuit că ar fi pretins de mai multe ori sume de bani și bunuri de la reprezentanții unor agenți economici și unii consilieri municipali pentru diferite servicii. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru includerea pe ordinea de zi a Consiliului a proiectelor privind prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri, modificarea hotarelor unor loturi, pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vînzării unor terenuri și aprobarea planurilor urbanistice ale anumitor obiecte.

Dacă va fi găsit vinovat, Valeriu Didencu riscă închisoare de la trei la șapte ani cu amendă de pînă la 300.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram