/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Câți bani din bugetului statului sunt cheltuiți pentru traducerea în sau din rusă a actelor legislative

missing
28 iunie 2017, ora 11:22

Deputata Alina Zotea a solicitat prezentarea informației privind mijloacele financiare alocate de Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova pentru a realizarea traducerea și redactarea în limba rusă a proiectelor de acte legislative. Cifra a indignat-o pe Zotea, care a menționat pe pagina sa de Facebook: „Asta în situația în care în Republica Moldova avem școli, grădinițe nereparate și spitale care nu corespund necesităților pacienților, iar nivelul de trai al unei bune părți a populației este sub minimul de existență”.

În cadrul Direcției generale documentare parlamentară, Secția redactare a Secretariarului PArlamentului activează 10 funcționari publici (dactilografi, traducători, redactori), care asigură traducerea, redactare în/din limba rusă a proiectelor de acte legislative în procedura legislativă, a documentelor și a altor materiale de însoțire ale acestora.

Foto: Facebook/Alina Zotea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram