/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Consumă crudități de 8 ani. Cum și-au salvat fiica, după ce și-au schimbat alimentația

29 iunie 2017, ora 19:10

„Am avut răspunsul clar că medicina nu ne poate ajuta”, susține Lucia Gavriliță. Norocul lor este că au găsit, în România, un medic naturist care le-a recomandat să renunțe la mâncarea pregătită termic și să consume doar alimente în starea lor naturală. Lucia este convinsă că regimul raw vegan i-a salvat fiica de la moarte. „În mai puțin de 10 luni nivelul de calciu al fetiței a revenit la normal, dar ea s-a simțit bine începând cu a doua zi de regim”, spune mama fetiței.

Lucia Gavriliță a început să promoveze acest regim și în cadrul unui centru, unde oferă sfaturi practice despre cum trebuie pregătită mâncarea astfel încât să fie nu doar sănătoasă, ci și gustoasă.

De partea cealaltă, medicii nutriționiști spun că regimul raw vegan este benefic, dar ideal ar fi ca acesta să nu fie ținut mult timp. Cei care își doresc să treacă exclusiv la mâncare crudă, ar fi bine să o facă treptat pentru a nu pierde nutrienții esențiali.

„Alții prepară dar nu mai mult  de 40-60 grade, iar în cazul acesta înțelegem foarte clar că dacă nu ajungem la 100 de grade, atunci toate microorganismele patogene nu sunt eliminate din acele produse”, susține Galina Tomaș, doctor în științe medicale, nutriționist.

Cu bune și rele, regimul raw vegan are tot mai mulți adepți, inclusiv din rândurile vedetelor de la Hollywood, cum ar fi Demi Moore, Beyonce, Uma Thurman sau Nathalie Portman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram