Fetița găsită în preajma Pieței Centrale încă își așteaptă mama. Deși femeia spunea, într-un interviu pentru poliție, că-i este foarte dor de copilă, nici până acum nu s-a dus să o vadă. Și cel de la Protecția Copilului o așteaptă pe femeie la discuții pentru a stabili dacă pot să-i întoarcă fetița. Femeia însă a dat bir cu fugiții cu puțin timp înainte de a vorbi cu asistenții sociali.

Micuța Polina se află de o săptămână la un Centru de plasament din Capitală. Povestea ei a emoționat o țară întreagă după ce a fost găsită abandonată lângă Piața Centrală, la începutul lunii iunie. Între timp, micuța, în vârstă de doi ani, a început să-și facă prieteni printre copiii de la centru, se joacă și a învățat cuvinte noi.

„Din păcate din rude s-au persoane apropiate, chiar și mama nu au vizitat copilul”, spune Elena, asistentă socială.

Îngrijitorii centrului sunt de părere însă că micuța îi duce totuși dorul mamei: „Eu cred că dacă ar apărea mămica copilului, ea va începe a plânge și va fugi la mama”.

Acum o săptămână, după ce a fost găsită de poliție, femeia declara că își dorea nespus de mult să-și vadă fiica. Însă nici până acum nu s-a obosit să-i facă o vizită. Mai mult, această evită discuțiile și cu cei de la Protecția Drepturilor Copilului. Chiar ieri specialiștii au încercat să se vadă cu ea, femeia însă a dispărut cu doar câteva minute până să înceapă întrevederea.

„Colaboratorii poliției au venit cu ea și cu concubinul, urma să meargă în discuții cu noi dar la câteva minute au dispărut și nu au mai revenit”, menționează Rodica Terehovschi, șef interimar, DMPDC.

Între timp, autoritățile au găsit un unchi de-al fetiței, dar care a zis că de opt ani nu a mai discutat cu mama acesteia. Potrivit poliției, femeia, în vârstă de 26 de ani, nu are un loc permanent de trai. În prezent ea este însărcinată. La poliție, aceasta a declarat că tatăl fetei este un cetățean rus.

TEXT: Intre timp, autoritatile au gasit un unchi de-al fetitei, dar care a zis ca de 8 ani nu a mai discutat cu mama acesteia. Potrivit politiei, femeia, in varsta de 26 de ani, nu are un loc permanent de trai. In prezent ea este insarcinata. La politie, aceasta a declarat ca tatal fetei este un cetatean rus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!