/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ S-a săturat de ambuteiaje! Un tânăr din Chișinău livrează prânzul pe role

missing
29 iunie 2017, ora 19:20

De-i frig, de plouă, de bate vântul, pe Nicolae Cioinac îl găsești tot timpul la meserie. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, student la o universitate din capitală, își câștigă banii livrând prânzuri calde, la comandă. Din dorința de a economisi timp și pentru a mai scăpa de rutina zilnica, tânărul curier a decis să transporte mâncarea nu oricum, ci pe role. „Am auzit că în Turcia sau în alte țări există curieri pe role și am decis și eu să încerc. Angajatorul nu a fost împotrivă. Mi-a spus să încerc, dar să nu scap prânzurile, să fiu atent. Mi-a reușit și continui să livrez mâncarea pe role”, spune băiatul.

Deseori, i se mai întâmplă să-și piardă echilibrul sau să dea peste o groapă, care sunt cu miile pe străzile din capitală. Cu toate acestea, curierul spune că încearcă să ducă prânzurile în siguranță, dar și să fie atent la traficul de pe străzi. „Am avut un incident când m-am împiedicat pe nisip, dar am căzut pe fese și, atent, am pus prânzurile pe asfalt. Nu au pățit nimic. Merg și printre mașini, dar mă uit mereu în spate, ascult ca să nu încurc alți șoferi”, ne-a povestit Nicolae.

Pasiunea pentru role Nicolae o are din copilărie și le poartă, de atunci, ori de câte ori are ocazia. „Deobicei, ies din casă cu rolele. Unii chiar îmi spun că m-am născut cu role, fiind că mereu le am la îndemână”, spune tânărul.

Prezența lui Nicolae pe străzile capitalei atrage zeci de priviri curioase. Totuși, în timp ce pietonii salută inițiativa băiatului, șoferii spun că această metodă de deplasare este destul de periculoasă.

Tot ce se face pozitiv și nu se fură din țară este bine”, spune un locuitor.

Se joacă cu viața, pentru că traficul este trafic. El nu are decât să meargă pe trotuar sau să roage primăria să-i facă drum aparte,” spune indignat un șofer.

Cred că este periculos, dar dacă omul vrea să muncească, lasă s-o facă”, spune un alt bărbat.

Cu bune și rele, Nicolae nu are de gând să renunțe la acest mijloc de transport. Mai mult, tânărul are un vis, să-și întâlnească bătrânețea tot pe role. „Planific să mă deplasez pe role până la bătrânețe. Ne-am înțeles cu prietenii să ne întâlnim pe la 50 de ani și să ne plimbăm cu rolele”, a conchis Nicolae.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram