/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ne așteaptă o nouă criză a gunoiului? Autoritățile nu au soluții pentru evacuarea deşeurilor din capitală

missing
30 iunie 2017, ora 19:09

Viceprimarul Nistor Grozavu spune că are 4 proiecte care ar trebui să-i convingă pe sătenii din Bubuieci sau pe cei Țânțăreni să permită evacuarea deșeurilor menajere din Chișinau. Astfel, pe localnicii din Bubuieci vrea să-i convingă cu 500 de foi de odihnă pentru copii, iar pe sătenii din Țânțăreni – cu un dig nou, angajându-se, totodată, să construiască fie într-un sat sau altul o stație de epurare modernă. Totuși, negocierile sunt încă departe de a fi încheiate.

„Am primit un răspuns destul de categoric, dar oricum noi pe parcurs am lucrat asupra celorlalte probleme”, a spus Nistor Grozavu.

Nici primarul din Bubuieci, nici cel din Țânțăreni nu au fost de găsit pentru a comenta ofertele. Pentru a ieși cumva din impas, Nistor Grozavu a apelat și la Guvern, dar i s-a spus că autoritățile centrale se vor implica doar dacă nu se va ajunge la un numitor comun. Între timp, viceprimarul mai spune că taxa pentru evacuarea gunoiului în Chișinău ar putea să crească. Un studiu făcut de BERD arată că aceasta este prea mica și ar trebui modificată cu până la 16 lei pentru un cub pentru locatarii blocurilor și cu până la 30 de lei pentru cei care locuiesc la sol.

„Noi vom căuta toate posibilitățile să le reducem la minimum”, a mai adăugat viceprimarul capitalei.

În timp ce unii chișinăuieni spun că sunt gata să scoată din buzunar acești bani doar ca să scape de mizerie, alții se declară împotrivă.

Sunt de acord cu tariful, doar ca să fie curat, capitala este foarte murdară”, spune o locuitoare.

Desigur sunt împotrivă, noi locuim în Republica Moldova și dimpotrivă trebuie să le reducem”, spune un alt locuitor.

Deșeurile din Capitală mai pot fi depozitate la groapa de gunoi de lângă Bubuieci până pe 5 iulie, după ce localnicii au fost convinși de premierul Pavel Filip sa acorde 30 de zile pentru ca autoritățile municipale să identifice o soluție de durata.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram