/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ PAS nu va participa la dezbaterile organizate cu privire la schimbarea sistemului electoral

missing
30 iunie 2017, ora 10:44

Potrivit Maiei Sandu, celor de la guvernare nu le pasă de părerea celorlalte părți și nu vor să audă alte puncte de vedere.

Pentru ei nu contează opinia Comisiei de la Veneția, care este una dintre cele mai dure opinii emise vreodată de această instituție. Ei ignoră mulțimea de mesaje venite de la Bruxelles care reiterează necesitatea îndeplinirii pe deplin a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția. Mai mult, exponenții Guvernării, schimonosesc conținuturile mesajelor oficialilor europeni încercând să dezinformeze din nou societatea. 

Sistemul electoral mixt îi avantajează, în primul rând, pe socialiști. În cadrul unui singur tur, există un mare risc ca socialiștii să obțină mandate în mai multe circumscripții cu doar 20 sau 30 %, restul electoratului rămânând nereprezentat în următorul Parlament. Așa cum a făcut în alegerile prezidențiale Plahotniuc, în dorința de a lichida orice concurență pe segmentul pro european, îl ajută pe Dodon să își consolideze puterea.

Toate campaniile, milioanele investite în televiziuni, dosarele, călătoriile peste hotare, toate acestea sunt făcute nu pentru a ferici poporul sau pentru a întări democrația. Toate sunt făcute de cei doi doar din dorința de acaparare definitivă a puterii și instalarea unei dictaturi. Ei vor să ne bage într-un sistem autoritar în care nimeni să nu îndrăznească să îi critice și nimeni să nu îndrăznească să li se împotrivească, asta își dorește guvernarea Plahotniuc-Dodon”, a spus liderul politic.

Menționăm că astăzi la Parlament este organizată o nouă rundă de dezbateri asupra proiectului de modificare a sistemului electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram