/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Agenții economici vor prezenta un singur raport financiar în loc de cinci

missing
01 iulie 2017, ora 09:59

În prezent, agenții economici care au persoane angajate sunt obligați să prezinte cinci rapoarte diferite privind plățile salariale, impozitele aferente și unele aspecte ce țin de relațiile de muncă. Un șir de date se dublează, iar agenții economici trebuie să interacționeze cu trei entități de raportare diferite, rapoartele fiind prezentate în diferite perioade.

În acest sens, s-a decis ca cele cinci rapoarte să fie substituite cu unul singur – FSIC16. Agenții economici nu vor prezenta rapoarte distincte către Serviciul Fiscal, CNAS sau CNAM. Vor prezenta un singur raport lunar, până la data de 25 a fiecărei luni, către Serviciul Fiscal de Stat.

Se estimează că stabilirea unui raport unificat va reduce cu 40% volumul datelor prezentate. Totodată, amendamentele prevăd eliminarea carnetului de muncă și obligația agenților economici să prezinte statele de personal la Inspectoratul de Stat al Muncii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram