În după amiaza zilei de sâmbătă, 1 iulie curent, la Londra a avut loc un protest împotriva Guvernului britanic pentru reducerea fondurilor destinate serviciilor publice, în contextul unui incendiu de amploare produs recent în centrul Londrei şi soldat cu cel puţin 80 de morţi, scrie Mediafax.

Protestatarii au scandat mesaje împotriva Partidului Conservator şi au cerut demisia premierului Theresa May. În urma recentelor alegeri anticipate, formaţiunea politică de centru-dreapta a pierdut majoritatea pe care o avea în Camera Comunelor, dar a reuşit să se menţină la guvernare graţie unui acord cu un partid unionist nord-irlandez.

Potrivit protestatarilor, premierul conservator și-a pierdut orice legitimitate după rezultatul obținut la alegerile parlamentare de la 8 iunie. În urma protestului, mai mulți miniștri din executivul Theresei May au cerut să se pună capăt politicii guvernamentale de austeritate

Foto: Mediafax

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!