/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Tinerii pot câștiga până la 5.000 de lei la un concurs în domeniul proprietății intelectuale

missing
03 iulie 2017, ora 15:20

A fost prelungit termenul de înscriere la Concursul pentru tineri în domeniul proprietății intelectuale

Scopul concursului constă în promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Câștigătorii Concursului vor beneficia de următoarele premii:

  • Premiul I – se acordă diploma de mențiune și 5.000 MDL;
  • Premiul II – se acordă diploma de mențiune și 3.000 MDL;
  • Premiul III – se acordă diploma de mențiune și 2.000 MDL.

Încurajăm tinerii din Republica Moldova și România care nu au reușit să aplice la concurs, să se înregistreze la adresa http://db.agepi.md/contest/

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale. Lista întrebărilor va fi disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși după prima etapă a Concursului.

Participanții care vor trece în etapa finală a Concursului vor pregăti o comunicare în domeniul proprietății intelectuale. Ulterior, comunicările vor fi încărcate pe aplicația http://db.agepi.md/contest/, până la termenul limită care va fi indicat de organizatori în cadrul aplicației. Finaliștii vor elabora comunicarea într-o manieră cât mai interactivă (exemple: prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.), durata maximă fiind de 30 min. Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către reprezentanții partenerilor, membri ai Comitetului Organizatoric.

Concursul este  organizat de AGEPI în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram