/VIDEO/ Dodon, rupt dintr-un film Star Wars. Președintele țării s-a văzut cu un sobor format din 100 de preoți

03 iulie 2017, ora 16:04

Dodon se laudă că a donat 8.000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a care vor fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze Religia Creștin-Ortodoxă.

„Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei. Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sînt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa Ortodoxă”, a menționat Președintele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram