/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Adrian Talmaci a fost ales în calitate de secretar general interimar al Municipiului Chișinău

04 iulie 2017, ora 09:35

Adrian Talmaci s-a născut și locuiește la Chișinău, unde și-a făcut și studiile. A absolvit facultatea de Drept, iar studiile de masterat și le-a făcut la Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova, după cum se numea pe timpuri. În anul 1997 a fost angajat la Ministerul Comunicațiilor în calitate de consultat juridic, după care a fost numit, în aceeași funcție, la Pretura sectorului Râșcani. În anul 2000, Adrian Talmaci a fost numit secretar al Preturii Râșcani, funcție pe care o exercită până în prezent.

Adrian Talmaci a obținut funcția cu 30 de voturi. Funcționarul public a preluat imediat atribuțiile secretarului interimar al Consiliului Municipal Chișinău.

Menționăm că anterior, pentru această funcție au fost propuse trei candidaturi. Este vorba de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, șeful-adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, şi şefa Direcţiei administrației publice-locale, Alexandra Moţpan.

Amintim că Valeriu Didencu, secretarul CMC, a depus cererea de demisie după nouă ani în care a activat în această funcție. Acesta a primit în luna mai 30 de zile de arest în izolator, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram