/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cereau sute de euro fără motiv. Reținuți după ce au șantajat și amenințat cu moartea două persoane

04 iulie 2017, ora 14:10

Menționăm că doi bărbați de 27 și 47 de ani, domiciliați în orașul Drochia, au fost reținuți, de angajații Inspectoratului Național de Investigații, fiind suspectați că ar fi șantajat și amenințați cu moartea două persoane, de la care se cereau fără nici un motiv sute de euro. Unul dintre ei este anterior condamnat, pentru mai multe genuri de infracțiuni.

La 25 februarie, poliția a fost sesizată de un bărbat, care a declarat că de o săptămână este șantajat de persoane puțin cunoscute, amenințându-l cu moartea.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că suspecții fără nici un motiv, cereau de la victime sute de euro. Astfel, la 20 februarie, suspecții au primit prin șantaj 3000 de lei.

Ulterior, pentru a le impune să le transmită suma de bani, suspecții  i-au aplicat unuia dintre victime lovituri pe suprafața corpului, după care l-au dus într-o pădure, unde i s-a dat un hârleț pentru a-și săpa groapa. În schimbul promisiunii că le va da banii, acesta a fost lăsat să plece.

Astfel, în aceiași zi, în orașul Drochia, în preajma unui atelier de reparație auto, a fost reținut în flagrant, unul dintre suspecți în timp ce primea mijloace în sumă de 2300 de lei de la victimă. În urma perchezițiilor corporale efectuate, au fost depistați banii marcați și două telefoane mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii date. Totodată, la domiciliu, a fost reținut un alt membru a grupării.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189 alin. 3 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de „Șantaj” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 000 la 40 000 de lei.

În continuare, se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii şi reţinerii complicilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram