/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Chișinău: Plimbarea animalelor va fi permisă doar dacă proprietarii vor avea asupra lor o mătură, un făraş şi o pungă

04 iulie 2017, ora 07:19

În Chișinău, plimbarea animalelor de companie va fi permisă dacă proprietarii vor avea asupra lor mătură, făraș, pungă și mânuși pentru curățirea locului și evacuarea dejecțiilor fiziologice.

Deocamdată documentul nu prevede sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor în cauză. Potrivit regulamentului, câinii fără stăpân vor fi capturați și transportați într-un adăpost special amenajat. Fotografia animalelor capturate va fi postată în 72 de ore pe pagina web a adăpostului în vederea identificării acestuia, în cazul în care vreun animal a fost rătăcit.

Câinii din adăpost care nu au fost revendicați, vor fi sterilizați după o perioadă de 7 zile. Eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpost va fi posibilă doar în cazul celor diagnosticați cu boli incurabile. Puii și animalele tinere, sub vârsta de 6 luni, vor fi încredințați spre adopție numai după vaccinare, deparazitare și înregistrare în Registrul animalelor de companie.

Costurile deparazitării, tratării, vaccinării antirabice, sterilizării, identificării animalelor fără stăpâni din adăposturi vor fi suportate din bugetul municipiului Chișinău. Primăria municipiului Chișinău va aloca fonduri pentru achiziționarea și funcționarea unei clinici mobile pentru sterilizarea câinilor cu și fără stăpân.

Proprietarii de gospodării individuale nu vor avea dreptul să dețină un număr mai mare de 4 animale de companie – doi câini și două pisici. Deținerea animalului de companie în apartamente se va face doar cu acordul scris și ștampilat al Asociației de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor din apartamentele limitrofe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram