/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon, Candu și Filip l-au felicitat pe Trump cu ocazia Zilei Independenței SUA

missing
04 iulie 2017, ora 11:01

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru Donald Trump, omologul său american.
„Am onoarea și deosebita plăcerea de a adresa, în numele Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere felicitări, alături de alese urări de pace, prosperitate și progres tuturor cetățenilor țării. Sunt ferm convins că relaţiile de prietenie dintre statele noastre vor cunoaște o fortificare continuă, spre consolidarea stabilităţii regionale şi creşterii economice durabile, în beneficiul ambelor popoare.”

Foto: facebook.com/Igor Dodon

Cu prilejul sărbătorii, și premierul Pavel Filip a ținut să vină cu un mesaj de felicitare pentru poporul american.

Îmi exprim încrederea că, odată cu relansarea Dialogului Strategic SUA-RM în iunie anul curent, poporul moldovenesc va beneficia în continuare de sprijinul poporului american în depășirea sfidărilor economice şi sociale, precum şi a provocărilor de securitate, cu care se confruntă”, spune premierul într-un comunicat.

Nici președintele Parlamentului, Andrian Candu nu a rămas în urmă și a transmis un mesaj de felicitare Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.

„În numele Parlamentului Republicii Moldova şi al meu personal, îmi face o deosebita plăcere să Vă adresez, Dumneavoastră și întregii națiuni americane, sincere felicitări, însoțite de urări de pace sănătate și bunăstare, cu ocazia Sărbătorii Naționale a Statelor Unite ale Americii – Ziua Independenței. Celebrarea celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre îmi oferă posibilitatea să constat că, pe parcursul acestui sfert de secol, dialogul moldo-american a cunoscut o evoluție ascendentă, bazată pe o relație strânsă de prietenie, principii și valori comune”.

Poporul american obișnuiește să sărbătorească Ziua Independenței cu un show de focuri de artificii excepțional, totodată, amenajând orice balcon cu steagul Americii.

Menționăm că, Statele Unite a recunoscut independența Republicii Moldova în anul 1991, iar un an mai târziu, Guvernul american a deschis o Ambasadă la Chișinău. Republica Moldova a deschis Ambasada sa la Washington în decembrie 1993.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram