La data de 4 iulie, Statele Unite ale Americii sărbătoresc „Ziua Independenței”, zi care marchează declararea independenței față de Regatul Marii Britanii care a avut loc în 1776. Anul acesta, se împlinesc 241 de ani de la evenimentul istoric. Igor Dodon, Andrian Candu și Pavel Filip l-au felicitat pe Donald Trump și poporul american cu această ocazie.

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru Donald Trump, omologul său american.
„Am onoarea și deosebita plăcerea de a adresa, în numele Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere felicitări, alături de alese urări de pace, prosperitate și progres tuturor cetățenilor țării. Sunt ferm convins că relaţiile de prietenie dintre statele noastre vor cunoaște o fortificare continuă, spre consolidarea stabilităţii regionale şi creşterii economice durabile, în beneficiul ambelor popoare.”

Foto: facebook.com/Igor Dodon

Cu prilejul sărbătorii, și premierul Pavel Filip a ținut să vină cu un mesaj de felicitare pentru poporul american.

Îmi exprim încrederea că, odată cu relansarea Dialogului Strategic SUA-RM în iunie anul curent, poporul moldovenesc va beneficia în continuare de sprijinul poporului american în depășirea sfidărilor economice şi sociale, precum şi a provocărilor de securitate, cu care se confruntă”, spune premierul într-un comunicat.

Nici președintele Parlamentului, Andrian Candu nu a rămas în urmă și a transmis un mesaj de felicitare Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.

„În numele Parlamentului Republicii Moldova şi al meu personal, îmi face o deosebita plăcere să Vă adresez, Dumneavoastră și întregii națiuni americane, sincere felicitări, însoțite de urări de pace sănătate și bunăstare, cu ocazia Sărbătorii Naționale a Statelor Unite ale Americii – Ziua Independenței. Celebrarea celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre îmi oferă posibilitatea să constat că, pe parcursul acestui sfert de secol, dialogul moldo-american a cunoscut o evoluție ascendentă, bazată pe o relație strânsă de prietenie, principii și valori comune”.

Poporul american obișnuiește să sărbătorească Ziua Independenței cu un show de focuri de artificii excepțional, totodată, amenajând orice balcon cu steagul Americii.

Menționăm că, Statele Unite a recunoscut independența Republicii Moldova în anul 1991, iar un an mai târziu, Guvernul american a deschis o Ambasadă la Chișinău. Republica Moldova a deschis Ambasada sa la Washington în decembrie 1993.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!